Kontakta oss info@hk-green.eu

Palma areca - unikhet och elegans

Palma Areca är en växt vars stamtavla sträcker sig så långt som till Madagaskar. I vår region är den dock främst synlig som en klassisk krukväxt. Dess stjälkar, som är särskilt upprätt, liknar den unika bambuväxten. Dessa stjälkar avslutas vanligtvis med fläktformade, välvda blad som är anordnade i motsatta riktningar. Bladen kan nå en längd på otroliga 1,2 meter.

Nya växter växer från palmträdets grenar. Om växten växer i sin naturliga miljö kan den växa till en höjd av otroliga 15 meter. Men inomhusmiljön växer den bara upp till 10% jämfört med höjden när den växer i den naturliga miljön (150 centimeter). Den växer i mycket långsam takt och är lättskött. Precis som alla andra växter bidrar Palma Areca till en bättre atmosfär, klimat i rummet.

Det reproduceras genom division. Om växten transplanteras kan de unga plantorna enkelt separeras från moderplantorna - så reproducerar Palma Areca. För att öka utbredningsframgången är det dock lämpligt att unga växter inte överstiger 30 centimeter. Arecu -handflatan måste transplanteras vartannat år på våren, alltid i en större behållare.

Under växtsäsongen är det nödvändigt att Palma ligger på ett välfiltrerat ställe. På vintern skadar den dock inte den även om den utsätts för direkt, skarpt solljus. Palma kräver en temperatur över 16 ° C och även högre luftfuktighet.

Det kräver jord som är permeabel, blandat med torv, sand och löv. Att vattna Palma måste vattnas intensivt, i större mängder, men på vintern kräver det mindre vatten - då är det nödvändigt att minska mängden vatten med ungefär en tredjedel. Eftersom denna unika växt kräver hög luftfuktighet är det nödvändigt att placera blomkrukan på en skål som är fylld med fuktgivande stenar. Befruktning rekommenderas under växtsäsongen, det vill säga på sommaren, med ett klassiskt, flytande gödningsmedel, som späds till en koncentration av 50%.

Skadedjur och sjukdomar

Du bör vara medveten när de bruna ändarna av bladen visas på växten. I synnerhet indikerar detta att luften i rummet är för torr. I det här fallet är det naturligtvis nödvändigt att öka luftfuktigheten i rummet där växten ligger. En bra lösning blir också att börja dagga löven. Blad som blir bruna - de dör genom att riva, bara fånga dem.

Om du har fläckar på växten kan det finnas flera anledningar. Det kan vara att översvämma växten, vattna för hårt vatten eller till och med kyla plantan. Gulning av bladen orsakas av obalanserad, felaktig näring.

Om bladen blir silverfärgade attackeras växten troligen av ett skadedjur - en kvalster. Även i det här fallet hjälper Palme om du ökar luftfuktigheten.

Informationskälla: MojeRastliny

Det finns många arter av Paliem Areca med enskilda arter på marknaden.

Artificiell Palma Areca betel är 160-170 centimeter hög, inklusive en kruka med en diameter på cirka 80 centimeter. Tack vare 50 filigranblad ser palmen riktigt ut. Det är en mycket attraktiv krukväxt. Bladen är mörka och ljusgröna för att göra det lättare att se de färska bladen. Palmen har 7 konstgjorda stammar och bladen börjar cirka 60 cm från marken. Palmen ser väldigt naturlig ut och är som helhet relativt tät. Bladen kan böjas efter behov. Den medföljande baskrukan är 17 x 20 centimeter.

Areca betel.
Areca betel.

Denna konstgjorda Areca betelpalm finns i olika storlekar. Den finns i storlekarna 190 centimeter och 210 centimeter.

Till skillnad från Areca -beteln finns det också Areca på marknaden, som är 100 centimeter stor. Palmens totala höjd är cirka 100 cm med en krondiameter på cirka 50 cm. 27 palmblad av olika längd och bredd är utrustade med mindre 243 palmblad. Palme ger det ett mjukt men tätt utseende. Bladen är gjorda av högkvalitativt material. Särskilt anmärkningsvärda är de små detaljerna som bladens form, färg. I stammens nedre del bearbetas träändarna på stjälkarna från riktiga handflator. Bladen är gjorda av vattentätt PE -material, vilket gör denna växt lämplig för skyddade utomhusområden. Inte lämplig för blåsiga platser, eftersom bladen kan riva av. Beroende på tillverkare levereras anläggningen i en dekorativ kruka eller en vanlig plastkruka. Vi rekommenderar lämplig plantering och hydrogranulat eller annat fyllningsmaterial.

Areca konstgjord palm.
Areca konstgjord palm.

Areca konstgjord handflata är cirka 120 cm hög (mätt från marken) och består av 13 textilblad. Särskilt anmärkningsvärt är de mycket fina filigran -textilarken i olika längder. De börjar lågt ovanför grytan. De långa bladen i det övre området gör att palmen ser väldigt expansiv ut. Bladen kan böjas efter önskemål. Palmens höjd, inklusive krukan, är cirka 120 cm. Antalet palmblad är 13 st. Handflatans diameter är cirka 100-120 cm. Början på bladning är cirka 35 cm.

Palma Areca 120 centimeter.
Palma Areca 120 centimeter.

Areca palmer är en av de mest populära palmerna för inredning på grund av deras densitet. Palmblad är gjorda av textilmaterial och kopierar de riktiga bladen mycket bra. Palmen, som ursprungligen kom från tropiska skogar, kommer att ge ditt hem lite av en exotisk touch. Vår konstgjorda areca-palm är gjord av plaststammar i form av ett rör och något gulgröna långa stjälkar, som bär något böjda blad av duk. Textilpalmsfibern återges på de tre huvudstammarna, tack vare vilken handflatan ser ännu mer realistisk ut. Areca konstgjorda palmer är i naturlig färg, bladform och lövrelief, och därför är det en mycket vacker och detaljerad kopia av en riktig palm. Palmens höjd, inklusive krukan, är cirka 150 cm . Handflatans diameter är cirka 80 - 90 cm. Palmen är utrustad med 24 blad och 4 skott. Bladens storlek är cirka 35 x 25 cm och 47 x 27 cm. Grundkrukan är 17 x 20 cm (HxHM). Bladen är tätt bundna för säker transport. De enskilda bladen är mycket väl modellerade och gör denna växt till synes verklig. Du kan själv bestämma fullheten eller densiteten hos palmen och anpassa den till önskad smak.

Areca konstgjord palm i storleken 150 centimeter.
Areca konstgjord palm i storleken 150 centimeter.

Areca palmer är bland de mest populära palmerna för dekoration av bostäder och kommersiella utrymmen. Bladen är gjorda av duk och återger därmed i detalj det ursprungliga verkliga. Tack vare 19 fint fläktformade blad har palmen en fin densitet. Areca -palmen har en realistisk färg, bladform och lövrelief, och är därför en vacker och detaljerad kopia av en riktig palm. Den totala höjden på handflatan, inklusive krukan, är 170 cm . Antalet blad på handflatan är 19 stycken plus 3 nya skott. Bladens storlek är cirka 55 x 27 cm och de är gjorda av duk. 3 plaststammar är täckta med konstgjord palmfiber. Handflatans diameter är cirka 90 - 100 cm. Början på bladning börjar vid cirka 50 cm.

Palma Areca i storleken 170 centimeter.
Palma Areca i storleken 170 centimeter.

Palmblad kopierar riktiga blad mycket bra. Med hjälp av 2 äkta trästammar med separata höjder, som är med ett antal palmblad, ser denna kopia av Areca Palm mycket tät och lyxig ut. Bladen har individuella stjälkar, så att de kan böjas i form efter dina egna behov (tätt passande och täta eller ytterligare separerade och luftiga). Den totala höjden är cirka 225 cm från marken med en diameter på cirka 110 cm. Anläggningen levereras i en vanlig plastkanna. Illustrerade blomkrukor finns. Genom att använda en hög blomkruka kan handflatans totala höjd lätt nå cirka 275-300 cm. Palmen är utrustad med 1100 blad.

Denna unika palm, storleken på en otrolig 225 centimeter, är särskilt lämplig för inredningen av restauranger, hallar, köpcentrum och var du vill att den ska skörda sin framgång.

Palma Areca i storlek 225 centimeter.
Palma Areca i storlek 225 centimeter.

I slutändan det bästa. Areca Royal palmer är unika, vilket kommer att belysa varje hörn. Vi erbjuder dem i storlekar på 120 centimeter och 180 centimeter .

Som namnet antyder är Royal Areca -palmen drottningen av Areca -palmen. Palmbladen är särskilt täta och breda och stjälkarna är särskilt långa. På grund av det stora antalet palmblad och storleken på de enskilda bladen är denna palm särskilt expansiv och buskig. Tack vare dess 24 (för en 120 cm handflata) eller 45 (för en 180 cm handflata) tjockt blad är Areca konstgjorda handflata en av de mest populära palmerna för inredning. Palmblad varierar i längd och börjar med korta skott direkt ovanför blomkrukan. Bladen av olika längd har individuella stjälkar och kan därför underbart böjas till en form efter dina egna behov (tätt passande och täta eller ytterligare separerade och luftiga).

Palma Areca Royal i storleken 120 centimeter.
Palma Areca Royal i storleken 120 centimeter.
Palma Areca Royal i storlek 180 centimeter.
Palma Areca Royal i storlek 180 centimeter.

Varför välja areca artificiella palmer?

Minimal vård, ingen rädsla för skadedjursangrepp och oskiljbarhet från den klassiska Areca levande handflatan är bara en bagatell som definitivt kommer att övertyga dig att köpa. Ett brett utbud av produkter i olika utföranden garanterar att du inte kommer att kunna avgöra vilken som i slutändan är den som ska räta upp ditt hem.

Nackdelen, som är försumbar, är dock att Arecas artificiella palmer, trots sin skönhet och alla dess fördelar, inte kan cirkulera och förbättra klimatet i luften.