Kontakta oss info@hk-green.eu

Magnolia och dess sjukdomar

Magnolia är prydnadsbuskar till träd, som blir mer och mer populär bland odlare av prydnadsväxter. Magnolias skönhet talar för sin skönhet vid blomningen, när de strös med en uppsjö av blommor i ljusa nyanser av rött, rosa, gult och vitt.

Vid denna tidpunkt - tidig vår - blommar de flesta prydnadsträd fortfarande inte. De lockar också uppmärksamhet med sin typiska söta doft. Efter blomningen sticker deras vackra stora löv ut och efter växtsäsongens slut finns det intressanta frukter på dem.

Även om magnolia är ett härdig och inte särskilt krävande träd, undviker det fortfarande sjukdomar och skadedjur .

Nu om några magnoliasjukdomar

Antraknos av magnolior

Vid denna sjukdom visas svarta fläckar, upp till 3 mm stora, på båda sidor av bladen. De kan också bilda fläckar i bronsbrunt eller rött med en färgad kant - detta indikerar att växten är infekterad med svampar Botrytis cinerea , Cercospora handelii eller Pestalotia spp . Sjukdomen angriper växter som planteras på en sval och fuktig plats. Denna sjukdom kan förebyggas genom god dränering, säkerställa luftflöde och tidigt avlägsnande av skadade delar av växten. Bevattning, som fuktar bladen, bör undvikas eftersom fukt som finns kan orsaka antraknos . Om denna sjukdom upptäcks är det nödvändigt att utföra en skyddande kemisk spray med någon produkt för bladfärgning. Sprutan bör upprepas efter 14 dagar efter behov - 2-3 gånger.

Verticillium vissnar

Denna sjukdom orsakas av svamparna Verticillium dahliae och Verticillium albotrum . Sjukdomen åtföljs av vissnande av bladen , som initialt blir gula, kanterna är bruna och bladen ser solbrända ut. Gradvis visas också bruna fläckar på grenarna. Typiskt för denna sjukdom är röttens svarta färg . I denna sjukdom kan busken eller trädet vissna helt. Infektionen överförs av vatten för bevattning, infekterade växtdelar, jord, verktyg. Denna sjukdom kan förebyggas genom att se till att det inte finns några mekaniska skador på rötterna. Den stora mängden jord kommer inte att förändras på en gång, och särskilt de infekterade växterna kommer att tas bort i god tid. Kemiskt skydd med fungicider är inte effektivt. Vid återkommande sjukdom är det nödvändigt att gå vidare till odling av Magnolia -arter som är mer lämpliga för platsen.

Gröna fläckiga blad

Grön fläckar på bladen är en annan sjukdom som kan påverka Magnolia . Det orsakas av algalgerna Cephaleuros virescens . Dessa alger orsakar sjukdomar hos växter med läderartade blad, inklusive magnolia. Det faktum att växten är infekterad med denna sjukdom kan hittas av det faktum att bladen bildar fläckar av apelsin, brun, grå eller till och med grön med en diameter på cirka 5 mm. Bladen påverkas huvudsakligen, men infektionen kan också manifestera sig på kvistar, som är stuntade och skador bildas på dem. Infektionen sprids av regnvatten och trivs bäst i en fuktig varm miljö. God jorddränering och korrekt luftflöde fungerar som skydd mot sjukdomen. Kopparbaserade sprayer används för kemiskt skydd .

Kloros magnolia

Det är en fysiologisk gulsot, det är en sjukdom i hela växten. Bladen blir gulgröna till gula. Ibland förblir venerna på bladen gröna och resten blir gula. Kalcium är en vanlig kloros i Magnolias. Kalcios   brukar yttra sig under varma somrar, men våren har varit regnig. Denna sjukdom orsakar ett överskott av kalcium i jorden. Kalcium orsakar en ökad alkalisk reaktion, vilket hindrar växten från att absorbera järn i tillräckliga mängder. Järn behöver en växt för fotosyntes . Olämpliga kalciumjordar kan behandlas genom att tillsätta ammoniumsulfat till gödselmedlet, en stor mängd torv eller små doser pulveriserat svavel . Att vattna växter med en lösning som innehåller organiska järnföreningar - lignohumater - hjälper snabbare. Tidigare användes införandet av en lösning av järnsulfat ( grön skala) till rotsystemet. Snabb hjälp kan också ges till trädet genom att spruta med innehållet av snabbt absorberbart järn.

Magnolia mjöldagg

Sjukdomen manifesteras av en vit mjölig beläggning, särskilt av unga blad. Bladen blir bruna och börjar falla av. Det är nödvändigt att använda en bra fungicidspray för att behandla det angripna trädet. Vi upprepar det 2 till 3 gånger i ett tidsintervall på 7 - 10 dagar. Växter lider av mjöldagg , som planteras i olämpliga livsmiljöer där det är för varmt. En annan anledning är det svaga luftflödet i kronan. Mer lämpligt än att behandla en sjuk växt är lämplig förebyggande. Det är nödvändigt att förhindra spridning av sporer, vilket kan säkerställas genom att hålla växtmiljön ren - utan ogräs, fallna löv och växtrester. Bättre luftcirkulation kan säkerställas genom att ta bort överflödiga grenar.

Spotting av magnolia blad

Cladosporium, Pseudomonas syringae och Septoria kan orsaka en annan Magnoliasjukdom , nämligen Magnolia bladfläck. Uppkomsten av denna sjukdom manifesteras av små svarta eller lila fläckar. När sjukdomen fortskrider blir fläckarna gradvis större, med fläckarna som har ett vitt centrum och en mörklila kant. För kemiskt skydd är det lämpligt och effektivt att använda en av sprayerna mot bladfläckar. Sprutning bör påbörjas så snart tecken på sjukdom upptäcks. Sprutan måste upprepas 2 till 3 gånger, fortfarande efter två veckor. Eftersom denna sjukdom främst förekommer i våta trädgårdar , där förhållandena är bäst för dess ursprung och utveckling, är korrekt bevattning ett lämpligt skydd. Tidig borttagning av sjukdomsinfekterade löv är också mycket viktigt. Det är också nödvändigt att säkerställa god luftcirkulation i kronan genom att ta bort överflödiga och trassliga grenar.

Professionella imitationer av magnolias

Vi har beskrivit de sjukdomar som orsakar Magnolia stora problem. Därav följer att det inte är helt lätt att korrekt och i tid diagnostisera sjukdomen. Det är inte lätt att tillämpa rätt behandling av en favoritväxt i tillräcklig omfattning. Detta kan leda till dödliga konsekvenser - döden. Det kan vara värt att tänka på ett alternativ som sparar tid och energi. Det kommer att tillåta oss att ha en illusion av en favoritväxt även på platser där det inte är möjligt att odla den - du måste ha en "alltid grön" gren av en blommande Magnolia var som helst i interiören. Med intag av eterisk olja som doft är illusionen perfekt. Att investera i professionell imitation är fördelaktigt och långsiktigt. Idag är de inte nedsättande kallade konstgjorda blommor alls . Tack vare de material som används för produktionen garanteras deras livslängd, oavsett om "anläggningen" är interiören eller utsidan .