Kontakta oss info@hk-green.eu

Topp 7 tips om hur du gör ditt kontor mysigt

Det är ingen hemlighet att vi tillbringar större delen av våra liv i våra jobb. Arbetsgivare försöker på olika sätt få de anställda att må så bra som möjligt på jobbet. Olika fördelar, intressanta workshops eller fruktdagar i veckan är inte längre nya. I dagens artikel kommer vi dock att försöka ge dig några tips om hur du gör arbetsplatsens inredning mysig.

Luftighet är en självklarhet

Trångt rum med möbler finns inte längre i. Trenden är den sk minimalistisk stil. Placera därför inte möbler som inte behövs på kontor. Flödet av kreativitet och idéer frigörs lättare i ett rum, som kännetecknas av luftighet. Stora fönster genom vilka solens strålar kommer att tränga in i rummet kommer definitivt att vara vad du verkligen behöver på dina kontor.

Ett väl upplyst rum är nyckeln till framgång.
Ett väl upplyst rum är nyckeln till framgång.

Rumsfärg

Trots att dystra färger som grå är trenden, är det inte alltid nödvändigt och följ de senaste trenderna. Inte alls om du vill tillämpa det på rummet där verksamheten i ditt företag utvecklas. En visshet som du definitivt inte kommer att kliva bredvid är en tidlös klassiker - vit. Men du kan också nå andra ljusa färger, till exempel gul eller ärtgrön, men så starka färger kan ha en negativ inverkan på dina anställdas kreativitet. Som vi vet är allas smak annorlunda och det du gillar kanske inte matchar dina anställdas smak. Dessutom, om du satsar på vitt kommer det att göra det lättare för dig att inreda ditt kontor.

Tack vare den vita färgen på väggarna är du och dina anställda garanterat nöjda
Tack vare den vita färgen på väggarna är du och dina anställda garanterat nöjda

Lukten av rummet ska inte överväldiga, men väcka

Våra sinnen är extremt viktiga för att göra jobbet. Om du vill uppnå bästa möjliga atmosfär bör du definitivt inte glömma doften. Vi rekommenderar att du använder färska dofter med en liten blommig doft. Var dock försiktig så att lukten inte är för mycket. Detta kan påverka dina anställdas uppmärksamhet och koncentration negativt. När allt kommer omkring, som de säger, är mindre ibland mer.

Sätt inte den gröna stoppskylten

Bra gammal och bekant. Många designers håller med om att det är tack vare växter som den kreativa sidan av människor expanderar mycket och fungerar i full fart. Faktum är att många konstnärer har många blommor i sina hem.

Inte bara praktisk, utan särskilt estetisk form hjälper till en komplett helhet, vilket är mer än bara önskvärt. Den heta trenden är den sk gröna väggar som kan fungera som ingångsport till arbetsplatsen i korridoren. Men du kan också nå blommor med större statur, till exempel den mycket populära dracena eller ficus, eller precis tvärtom - mindre statur, som peperomia, svokrin tunga eller också agave.

Du kommer definitivt inte kliva på grönskan i inredningen.
Du kommer definitivt inte kliva på grönskan i inredningen.

Vägg av visioner och idéer

Det är fördelaktigt att ha en plats på ditt kontor där idéer skrivs ner. Det kan tyckas att denna anslagstavla är störande och inte passar in i den övergripande designen, men motsatsen är sant. Ett sådant störande element bryter den vanliga stereotypa och sterila miljön. Placera en sådan anslagstavla på den plats där dina ögon oftast faller. Glöm inte att placera markören på nära håll. Du vet aldrig när du kommer att tänka på en idé som kan vara ett genombrott i ditt företag. Och lugnt imorgon eller till och med några år.

Intressant och särskilt praktisk specialisering av kontorslokaler.
Intressant och särskilt praktisk specialisering av kontorslokaler.

Rummet ska vara så ljust som möjligt

Naturligt ljus är naturligtvis det bästa valet. Men vad ska du göra om dina lokaler inte har tillräcklig penetration av naturligt ljus? Du kan hitta otaliga typer av belysning på marknaden. Var dock försiktig så att den resulterande effekten inte har ett skvaller - vilket inte är målet.

Mycket ljus är mycket viktigt för att koncentrera dina anställda.
Mycket ljus är mycket viktigt för att koncentrera dina anställda.

Konferensrummet ska definitivt inte saknas

Framgången för ditt företag ligger i varje liten sak. Ett konferensrum är en nyckelpunkt för gott. I ett sådant rum tenderar ett maximalt bord med stolar att placeras. Ser du hur alla punkter är sammankopplade?

Så kan ditt konferensrum se snyggt och tidlöst ut
Så kan ditt konferensrum se snyggt och tidlöst ut