Kontakta oss info@hk-green.eu

Häck eller professionell imitation?

Häck

Häckar har länge använts för att definiera mark. De används för att bestämma gränsen för marken, förhindra oönskad inträde, säkerställa integritet och uppfylla   också en mycket viktig roll i den övergripande estetiska designen av rummet. Plantera häckar, olika arter av lövträd och vintergröna växter, buskar och träd. Det beror på ägarens smak, på en lämplig miljö och även på föremålet vars utseende de slutför. För att vara vid god hälsa och när det gäller utseende kräver de avsevärd kunskap från odlaren om de växter som används, livsmiljöns lämplighet, jordens lämplighet och befruktningsmetod, mängden fukt, solljus. Väderförhållandena, som har varit betydligt varierande den senaste tiden, har också stort inflytande på häckens skick och utseende . Det påverkas starkt av sjukdomar och skadedjur. Även de som fram till nyligen inträffade på våra breddgrader endast sporadiskt eller inte alls förekommit.

Professionell imitation häck

Många, om inte alla, av dessa problem kan övervinnas med hjälp av professionell imitation. Precis som tillverkare är engagerade i produktion av imitationer av växter, är de också engagerade i produktion av konstgjorda häckar inom ett mycket brett spektrum.

Användningen av kvalitetsmaterial och toppteknologi säkerställer deras långsiktiga färg- och formstabilitet. De tål vädret utan problem. Det produktionsmaterial som används är en garanti för att imitationer av häckar tål höga temperaturer, kraftig frost, regn och långvarig fuktighet under lång tid utan negativa konsekvenser. De kännetecknas av UV -stabilitet, dvs de motstår direkt solljus. De är till och med tillverkade av eldfasta material. De är lätta att underhålla, bara underhållsfria . För enklare hantering och enkel installation produceras imitationer av häckar i form av paneler i i flera dimensioner. Fyrkantiga paneler produceras mestadels i måtten 25x25 cm, 50x50 cm och 100x100 cm. Rektangulära paneler är mestadels 60x40 cm. Undersidan består av ett plastgaller på vilket en imitation av en häck är fäst.

Installationen sig inte kräver hög yrkesskicklighet och inga speciella verktyg behövs. Grunden för en konstgjord häck kan vara ett staket av nät, trä, betong, murverk, smidda och plåtstaket. Den kan därför installeras på alla material som vanligtvis används för att bygga staket. Vid montering av panelerna på nätet används konventionella buntband och spänningstråd som tillval. Vid installation på andra material används skruvar, lämpliga pluggar, olika krokar.

En annan stor fördel är imitation som kan placeras var som helst. Som gröna väggar och målningar, eller hur de olika skotten och skärmarna. De är lämpliga för att försköna utrymmen och ger dem en högre nivå ur estetisk synvinkel. Enligt nuvarande trender används de alltmer för att avsluta interiörerna i lägenheter, kontor, entré- och kongresshallar, hotellrum, restauranger, gym, badrum, simbassänger, hälsocentra etc.

Utbudet av imitationer är stort och det är möjligt att välja en imitation av en verklig växt, som är realistisk, eller välja paneler som bildas av collage - staketet bildas av en varierad struktur av löv i flera färger och typer.

Utanför kan imitationer användas som en klassisk häck. För att öka det realistiska utseendet kan du försköna dem med olika estetiska tillbehör, blommor, dörrar, grindar. I kombination med miljön som bildas av levande växter harmoniserar de vackert och bildar en harmonisk helhet.

Imitationer är också mycket praktiska och lämpliga för att komplettera det övergripande utseendet på balkonger, loggior och terrasser. En annan stor fördel med imitationshäckar är att de också kan göras av kopior av växter som inte kan odlas utomhus. Om du har bestämt dig för att placera imitationer i utomhusmiljön, är det lämpligt att välja produkter gjorda av PE- eller PVC -material. Dessa produkter håller betydligt längre i utomhusmiljön. Tillverkarna anger en garanti på upp till 10 år. När du väljer en lämplig imitationshäck är det nödvändigt att tänka på att ju mindre löv och kortare stjälkar, desto mindre är staketets transparens.

Synen av en fin vintergrön "häck" när som helst på året kommer fortfarande att bekräfta dig i tron att det definitivt är en investering som kommer att löna sig.