Kontakta oss info@hk-green.eu

Cypern och dess skadedjur

Skadedjur

Du har upptäckt att ditt Cypern plötsligt tappar vitalitet, inte ser friskt, brunt ut och dess fjäll och hela grenar torkar ut. Orsaken är dock inte sjukdomar, utan djurskadegörare. Cypern kan angripas av olika skadedjur som parasiterar andra arter av den cypriotiska familjen. Cyprušteky, Tuje, Borievky attackeras också av dem.

Lykokaz tujový

Under växtsäsongen förekommer Cypern naturlig browning a torkning sidogrenar. Men det är bara ett estetiskt problem som vi enkelt kan lösa genom att ta bort torra delar. Ett liknande symptom kan dock signalera en attack av skadedjuret - Lykokazu tujový.

Detta skalbaggen har en cylindrisk kropp färgad brun -svart och når en längd av max. 2 mm. Dess larver utvecklas under barken. Särskilt under de senaste åren har alla träiga växter av släktet Cypern attackerats i större utsträckning i vårt land. Den angriper gamla eller på annat sätt försvagade träd. Under barken borrar den in i träet, där den skapar typiska tunnlar, vilket resulterar i att de angripna kvistarna dör. Förekomsten av Lycokaza (lykokazut) observeras särskilt under extremt varm och torr sommar. För att avlägsna dessa skadedjur rekommenderas 2 sprayer (14 dagars mellanrum) med en lämplig insekticid .

Mínerka tujová (tjeckiska molovka)

Det är en fjäril som växer till en storlek på cirka 6 mm. Den är grå med bruna och grå prickar. Dess larver gräver in sig i vågarna på Cypern och "passerar" skotten, vilket leder till att skotten leder och torkar ut. Det går lätt sönder. Om unga Cypern upprepade gånger blir hårt attackerade av detta skadedjur kan det dö. Skydd mot dessa fjärilar bör tillämpas efter deras uppvärmning - i juni. Biotekniska tekniska insekticider används som förhindrar att fjärilar mognar och inte skadar miljön. Vi tar bort och bränner de infekterade delarna.

Enbärssköld

Denna skadedjur är en mask. Det kännetecknas av stort motstånd och förmåga att överleva på angripna växter. Honorna skyddas av vitaktiga sköldar med en diameter på cirka 1,5 mm. Hanarna är ännu mindre. Ett typiskt tecken på att Cypern är infekterat med denna däggdjursparasit är att bomullspuffar bildas på den. I växter med en stark förekomst av Thyroids försvagas det övergripande tillståndet, tillväxten saktar ner. Vågen blir gula, skotten och hela grenarna torkar. Detta beror på den stora mängden silade juicer.

Det är nödvändigt att vidta åtgärder mot detta skadedjur så snart som möjligt. Ta bort de infekterade delarna och späd avsevärt hela växten. Vi kommer att utföra upprepad sprutning med insekticider. Kroppen hos dessa maskar är täckt med ett skyddande vaxlager, så det är nödvändigt att tillsätta ett vätmedel till sprayen. Det är lämpligt att upprepa sprayen flera gånger efter cirka 10 dagar.

Kvalster

Cypern kan också attackeras av denna irriterande inkräktare. Kvalster är små spindlar med rödaktig färg. Vågen i de angripna delarna av Cypern bleknar gradvis till bruna. Detta sker gradvis från insidan till utsidan av kronan. Vågen är dammiga och det bildas ett fint spindelnät på de drabbade delarna av växten. Det finns kvalstägg i spindelnätet. Kvalten är ett skadedjur från däggdjur och konsekvenserna av dess verkan manifesteras av fallet av skadade fjäll, växtens svaga tillväxt och det övergripande ohälsosamma utseendet. Vid allvarlig återfall dör yngre Cypern.

För att rädda ett sådant angripet träd är det nödvändigt att ta bort de angripna delarna, späda kronan som helhet. Avlägsnade delar måste förstöras. Den kemiska behandlingen upprepas med intervall om 10-14 dagar med acaracidlösningar .

Professionella imitationer av cypresser

Cypern liksom enbär och cypressväxter är lämpliga för odling i form av bonsai. Att ta framgång i denna bransch tar dock mycket tid - frukterna av myrarbete kommer inte att komma på flera år. Odlaren måste ha stor erfarenhet och stort tålamod. Resultatet kanske inte är på önskad nivå. Tillverkare och tillverkare av konstgjorda imitationer av växter ägnar också en stor del av sin produktion åt produktion av bonsai. Den intresserade kommer definitivt att välja bland ett brett utbud av barrträd av olika storlekar. Imitationer av barrträd bildas huvudsakligen genom att imitera olika typer av tallar . Deras exakta design och estetiska harmonisering med de använda blomkrukorna är en garanti för att de kommer att bli ett mycket effektivt komplement till ett modernt liv. Imitationer av bonsai produceras också, som är avsedda för placering utomhus med hållbara material. Alla typer av professionella imitationer av växter har dock en sak gemensamt - de är praktiskt taget underhållsfria.