Kontakta oss info@hk-green.eu

Bonsai - en symbios av människa och natur

I dagens artikel kommer vi att presentera dig för intressanta fakta om vacker bonsai, som definitivt inte får saknas hemma eller i ditt företag. Men du kommer också att lära dig fördelarna med att äga konstgjord bonsai och grundläggande information om den extremt populära Zen -trädgården, som blir mer och mer populär och vi kan inte bli förvånade.

Betydelsen av bonsai

Ordet bonsai kommer från japanska och dess bokstavliga betydelse är "träd i en kruka". Termen "bonsai" har antagits på alla världsspråk och avser träd som odlas i grunda krukor. En sådan växt ska se ut som ett riktigt träd som finns i naturen, men i en miniatyrform.

Legenden säger att kejsaren av Han -dynastin skapade ett riktigt litet landskap på sitt gods med floder och sjöar, kullar och dalar och vackra miniatyrträd. Bonsai fascinerar ständigt växtälskare runt om i världen. Om du redan har övervägt att köpa den, bör denna information definitivt övertyga dig om att ditt beslut är korrekt.

Bonsai är mycket mer än bara små träd. Även japanerna och kineserna ansåg bonsai vara en källa till koncentrerad energi och placerade dem i en dekorativ nisch under festliga stunder eller meditationer. Bonsai har länge respekterats i den gamla Feng Shui -konsten för sin förmåga att dra livsenergier in i ett rum. Att ta hand om dem anses vara en riktig konst. Detta miniatyrträd kan ta många år att nå en sann form som imiterar vilda exemplar.

Var ska man placera dessa originaldelar?

Om du letar efter något speciellt för ditt hem, kontor eller restaurang är det dags att överväga konstgjord bonsai . Enkla konstgjorda miniatyrträd erbjuder många fördelar. Det viktigaste är hållbarhet och minimal omsorg . Oavsett om det är inomhus eller utomhus, på ett litet kontor eller som ett praktiskt tillskott till en restaurang, passar bonsai in i alla rum och önskad stil. Du kan placera konstgjord bonsai även där en levande blomma inte skulle ha idealiska förhållanden. Applicera dock inte konstgjord bonsai på direkt solljus för att undvika den oönskade effekten av blekning av trädfärger.

Att ta hand om levande bonsai är tidskrävande, men också ekonomiskt krävande. Fördelen med konstgjorda växter är ett engångsköp. Dessutom kommer du inte att ha kostnaderna för att ta hand om beskärning, befruktning eller vattning. Genom att köpa konstgjord bonsai kommer du garanterat att spara en avsevärd summa.

Alla våra produkter är lämpliga för personer som lider av allergier och levande träd eller blommor skulle orsaka hälsoproblem.

Zen trädgård och dess betydelse

Zen -trädgården kombinerar naturen med traditionella övertygelser som betonar djup kontemplation. Dessa omisskännliga trädgårdar är huvudsakligen gjorda av noggrant staplade stenar ovanpå varandra, mossa eller grus. Trädgårdarna finns främst i mindre mönster, och tack vare det fokuseras all uppmärksamhet på denna lilla bit av fred och skönhet i ett.

Det handlar inte bara om skönhet, men framför allt har det en oföränderlig djupare mening. Trädgården ska vara en plats där du kan nå nivån för maximal lugn efter en tröttsam dag. Efter att ha lagt till Zen -elementet händer drömkänslan som om man slår en trollstav.

Som vi vet har en traditionell zenträdgård inte många olika blommor eller träd. Vi möter här främst klassiker som bonsai -träd eller olika versioner av träd med mindre tillväxt. En av de bästa fördelarna med konstgjord bonsai eller växter är deras sanna utseende. Kvalitetsimitationer ser väldigt verkliga ut och ibland är det mycket svårt att skilja dem från de levande. De behåller sina ursprungligen designade former eller färg mycket bra. Eftersom det inte finns någon tillväxt behöver du inte oroa dig för vattning, befruktning eller beskärning. Det syntetiska trädet kommer att se nästan likadant ut i några år som när du köpte det. Högst några minuter i veckan räcker för att behålla löv, stam och blomkruka.

Inte bara maximal fred, utan också uppvaknandet av sinnena är den önskade effekten. Luktcellerna är särskilt nöjda med blommiga dofter som är lugnande, som lavendel eller jasmin.